Reserveringsvoorwaarden 

Ratten zijn groepsdieren, en gaan daarom minimaal per twee rittens weg, tenzij de reserveerder kan aantonen al een of meerdere ratten van het zelfde geslacht te hebben. Ik verkoop geen "koppeltjes", d.w.z. twee rittens met elk een ander geslacht, tenzij de reserveerder al (uiteraard gescheiden van elkaar) ratten van beide geslachten heeft. Ook verkoop ik geen 2 rittens van verschillend geslacht uit een hetzelfde nestje (ook niet als de reserveerder al ratten van 2 geslachen thuis heeft)
    Alle rittens krijgen een Rittenpakketje mee, met daarin indien gewenst een  "paspoortje" met informatie over het ritten en de stamboom, en tevens een potje/zakje voer, zodat u het ritten geleidelijk kan laten wennen aan het voer van uw keuze. Ook krijgt u iets lekkers mee voor het ritten. Daarnaast zal u regelmatig op de hoogte gehouden worden over de ontwikkelingen van het nest.
    De rittens kosten - ongeacht kleur, oorstand of vachtstructuur - 17,50 . Fokrittens kosten 20,- ongeacht uiterlijk.
    Dit is om twee redenen; ten eerste als kleine vergoeding voor de verzorging en aandacht die ik erin gestoken heb, en ten tweede om te voorkomen dat ze als slangenvoer of in de broodfok eindigen, of als impulsaankoop worden gedaan. U krijgt er tenslotte een gezond en tam ritten voor terug.

    Indien u een of meerdere rittens wilt reserveren, kunt u het reserveringsformulier op deze site gebruiken. U vindt deze onder het kopje "Reserveren"
    Als u bepaalde rittens heeft gereserveerd worden deze voor u "vastgezet", en de reservering kan dan (uitzonderingen daargelaten) niet meer geannuleerd worden. Het gebeurt tegenwoordig helaas erg vaak dat mensen bij meerdere ratteries reserveren, en dan het eerste of leukste nestje uitkiezen, of ergens anders ratjes halen omdat "het zo lang wachten" is, waardoor wij dus met rittens blijven zitten, waarvoor we misschien wel weer mensen teleur hebben moeten stellen omdat er al een reservering voor stond. Dit is natuurlijk voor beide partijen niet leuk. Ook kan er niet worden afgezegd als uiteindelijk het uiterlijk van de rat niet bevalt. Natuurlijk kunnen er van te voren wensen worden doorgegeven, en daar zal ook rekening mee gehouden worden. Maar u moet ook rekening houden dat we natuurlijk niet kunnen forceren wat er in een nestje zit. Na het maken van een reservering heeft u nog 3 dagen "bedenktijd", daarna staat de reservering vast.
    Als u nog niet zeker bent of u rittens wilt kan ik u ook op de reservelijst plaatsen, mocht u dan besluiten rittens te willen reserveren en er zijn nog rittens beschikbaar, kunt u deze reserveren, maar er is dan ook een mogelijkheid dat het nest al vol zit, in dat geval kunt u op de lijst blijven staan voor het eerstvolgende nest.

N.B.Ouders en kinderen, en ratten voor anderen aanschaffen: Ratten zijn ideale huisdieren voor kinderen, van jong tot oud, maar bedenk goed voordat u rittens voor uw kinderen aanschaft: De verantwoordelijkheid tegenover de dieren, dus het verzorgen, kooi verschonen, dierenarts en medische zorg blijft ltijd bij u liggen zolang uw kinderen nog in huis wonen.  Mede hierdoor is de leeftijd waaronder wij toestemming van ouders nodig hebben 16 jaar.  Bij jongeren die nog bij ouders inwonen, word er dan ook verwacht dat er toestemming is van de ouders. Wij willen niet uiteindelijk weer ratjes moeten terugnemen of reserveringen annuleren omdat er is gereserveerd, en dan achteraf word geannuleerd met de reden dat het toch niet mocht, wat helaas nog vaak voorkomt.

Wat ook nog wel redelijk vaak voorkomt is het aanschaffen van ratten voor een ander, als kado of verassing. Ook hierbij zou het prettig zijn als er toestemming/overeenstemming is met degene die de ratten uiteindelijk krijgt, want het is ook wel voorgekomen dat degene voor wie de ratten zouden zijn, dit eigenlijk niet zo leuk vond. In deze gevallen ligt de verantwoordelijkheid bij degene die de rittens heeft aangeschaft.

Denk goed na voordat u rittens reserveert, het gaat hier om dieren, waar u ongeveer 2 tot 3 jaar voor moet zorgen, en die niet u zomaar weg kunt doen als u er geen "zin" meer in hebt! Ook moet u vr de aanschaf bedenken dat het houden van dieren, welk dier dan ook, medische zorg nodig kan hebben, en dus geld gaat kosten. Bent u niet bereid dit ervoor over te hebben, dan kunt u beter geen ratten reserveren.

Mocht er echt niet meer voor de ratten gezorgd kunnen worden om wat voor reden dan ook kunnen deze altijd teruggebracht worden naar de rattery. Ik zal zorgen dat de ratten dan herplaatst worden. Ratten mogen NIET zonder mijn weten doorverkocht of herplaatst worden!

Per nestje gaan er maximaal 3 fokrittens weg, alln naar ratteries, en voor dat een fokritten als zodoende weggaat zal ik met de nieuwe eigenaar eerst goed kennis maken. Met huisdierrittens (alle rittens die niet specifiek als fokdier verkocht zijn) mag NIET gefokt worden! Als dit toch gedaan wordt dan behoudt Ai Rattery het recht om de ratten en/of het nest terug te halen.
Als uw ratje perongeluk zwanger zou raken (bijvoorbeeld na ontsnapping als u 2 geslachten heeft) dient u ons hiervan op de hoogte te stellen zodra een zwangerschap zeker is. We kunnen dan samen tot een passende oplossing komen, en eventueel kan er bemiddeld worden.

Ai rattery behoudt het recht voor om reserveringen te weigeren, of te annuleren, en heeft tevens altijd recht op eerste nestkeus, of tweede nestkeus (Indien de vader van het nest niet van Ai Rattery is en de eigenaar hiervan eerste nestkeus wil).

Natuurlijk willen wij zorgen dat onze rittens een lang gezond leven hebben en geweldige karakters. Mocht een ritten onverwacht vrij snel erg ziek worden(binnen een maand na ophalen), zouden wij hier graag van op de hoogte gesteld worden. Ook op latere leeftijd horen wij het graag als er gezondheids- of gedragsproblemen ontstaan. Zo kunnen wij de lijnen zo goed mogelijk houden.

Heeft u deze voorwaarden gelezen en wilt u rittens reserveren? klik dan hier om naar het reserveringsformulier te gaan!
< Terug naar de rittenpagina