Opvang

Soms kunnen ratjes helaas niet meer bij hun eigenaar blijven, vanwege verschillende redenen: De eigenaar heeft gewoonweg niet meer de tijd ervoor, wegens ziekte, of een andere reden, ratjes die niet meer in een groep passen... Wat de reden ook mag zijn, het is van belang voor de dieren dat ze in zo'n geval snel herplaatst kunnen worden.

Wij vangen bij dit soort "noodgevallen" af en toe ratjes op. Zowiso worden ratten die uit onze eigen nesten komen áltijd teruggenomen, maar ook ratten die niet uit onze nesten komen kunnen wij opvangen. Wij vragen geen verplichte afstandskosten, een vrijwillige bijdrage of het overgeven van spullen en/of kooien is natuurlijk mogelijk. Wij geven echter géén geld terug wanneer u ratten weer "terug komt brengen"!

Vervolgens komen de opvangers op de site te staan, en kunnen ze herplaatst worden bij een nieuwe eigenaar. Wilt u wanneer u afstand doet graag dat de nieuwe eigenaar uw gegevens krijgt zodat deze contact kan houden, is dat ook mogelijk, dit wordt discreet behandeld.

Heeft u ratjes die u wegens omstandigheden niet kunt houden, en zoekt u een opvangadres voor ze? Dan kunt u contact opnemen via email. Vermeld dan om hoeveel ratten het gaat, welk geslacht, en de reden dat u afstand moet doen van de ratten. Wij nemen dan contact op met u.